Over ons

Creativiteit als basis voor innovatie
Als innovatie het invoeren van iets nieuws in de markt is dan kan creativiteit gezien worden als het verzinnen van dat nieuwe. Creativiteit is de grondstof voor innovatie. Om creatief te zijn moet je een flexibele geest hebben die veel originele opties produceert. En die geest krijg je niet alleen mee van je ouders, maar kun je ook trainen en helpen. Met de toolbox Crenovatie krijg je een set aan tools die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van jouw eigen creativiteit, maar vooral ook voor de gezamenlijke creativiteit van groepen. Innovatie is immers ook en bovenal teamwerk.

Veel gemaakte beginnersfouten bij het stimuleren van creativiteit in groepen zijn het mengen van verschillende taken, het genoegen nemen met enkele eerste ideeen en het gebruiken van technieken die volstrekt ongeschikt zijn voor ongeoefende groepen. ‘Brainstormen’ lijkt een van de meest misbruikte begrippen van onze tijd. De toolbox helpt je deze fouten te voorkomen en goede creatieve sessies te ontwerpen met aansprekende resultaten. En daarbij gaat het dan niet alleen om het bedenken van nieuwe producten, maar om veel meer onderwerpen. Wist je dat doorbraakinnovaties bij een bedrijf zoals Covergreen mede gebaseerd zijn op de resultaten van zulke creatieve sessies?

Tal van dit soort voorbeelden zijn toe te schrijven aan het actief en accuraat regisseren en bevorderen van creativiteit. Niet alleen de ondernemer zelf, ook de werknemers zijn een grote bron van inspiratie en creativiteit. De toolbox helpt deze bron aan te wenden in creatieve sessies om tot creatieve innovatie te komen.

Crenovatie, going beyond the obvious.